Yardımcı Kaynak Paketi Yayımlamdı
Millî Eğitim Bakanlığı, ekim ayı itibarıyla hazırladığı yardımcı kaynakları her ay öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunuyor. Yardımcı kaynak paketlerinde etkinlik kitapları, öğretmen kılavuz kitapları, çalışma soruları, beceri temelli testler, merkezî sınava yönelik örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, YKS’ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları yer alıyor.
Tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere yönelik olarak hazırlanan şubat ayı yardımcı kaynak paketiyardimcikaynaklar.meb.gov.tr adresinden erişime açıldı.
Bugün yayımlanan beşinci yardımcı kaynak destek paketinde 2. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için 8.500 soru yer alıyor. Bu kaynaklar ile öğrencilerin derste işleyecekleri konuları pekiştirmeleri, uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarının telafi edilmesi ve öğrenme süreçlerine katkı sağlanması amaçlanıyor.
Şubat ayı LGS örnek soruları
8. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin 2022 yılında yapılacak olan LGS kapsamında “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav”a yönelik hazırlıklarına destek sağlamak amacıyla yayımlanan şubat ayı örnek soru kitapçığı da öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunuldu.
YKS’ye yönelik 1000 çalışma sorusu
Yardımcı kaynak destek paketinde ortaöğretim kademesindeki öğrenciler için hazırlanan tekrar testlerinin 9.su da yer alıyor. İkinci dönem ünite konuları ve kazanımlarını kapsayan 9. tekrar testlerinde 750 soru bulunuyor.
12. sınıf öğrencileri için Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na yönelik hazırlanan kaynak setindeki 3 TYT, 3 AYT ve 1 YDT kitapçığında ise 1000 soru bulunuyor. Ayrıca 4.700 sorudan oluşan çalışma ve etkinlik kitapları da ortaöğretim öğrencilerinin erişimine açıldı.
Etkileşimli sorular yayımlanmaya devam ediyor
8, 9 ve 10. sınıf öğrencileri için etkileşimli sorular da elektronik ortamda paylaşılmaya devam ediyor. Bu çalışmada Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarından çoktan seçmeli sorularla birlikte açılır menü, sürükle bırak ve çoklu seçim özelliklerinin kullanıldığı sorular hazırlandı. Ayrıca üst düzey zihinsel becerilerinin ölçülmesine daha fazla olanak sağlayan ve öğrencilere kendi cevabını oluşturma fırsatı veren açık uçlu sorular da kullanıldı. Sorular, öğrencilerin gerçek yaşam durumlarını ekranda görmesini sağlayan simülasyonlar içerecek şekilde yapılandırıldı.