Muhasebe ve Finansal Yönetim (Yüksekokul)
MUHASEBE VE FİNANSAL YÖNETİM (YÜKSEKOKUL)
|
EA
|
BÖLÜMÜN TANITIMI
- Günümüzde işletmelerin ve kurumların başarısı ve karlılığının artması etkin bir finans yönetimi ile olanaklıdır. İşletmelerde meydana gelen finansal olayların ilgililere güvenilir ve doğru bilgiler ile aktarılması ve kamuyu aydınlatma fonksiyonunun yerine getirilmesine duyulan gereksinim, muhasebeye verilen önemi artırmaktadır.
- Muhasebe ve Finansal Yönetim Bölümü, kamu kurumları ve özel sektör işletmelerinde görev yapacak muhasebe ve finans konularında yeterli mesleki ehliyete sahip, lisan bilen, uygulama deneyimi kazandırılmış uzman kişileri yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
- Muhasebe ve Finansal Yönetim bölümünün birincil amacı ülkemiz muhasebecilik mesleğine, ekonomik ve ticari yaşamına katkı sağlayabilecek nitelikte insan gücünü yetiştirmek ve geliştirmektir. Bölüm ayrıca mesleğindeki gelişmeleri küresel boyutta izleyebilecek, sahip olduğu bilgileri yaşadığı topluma ve değişen dünyaya yansıtabilecek güçte bireyler kazandırmayı da amaçlamaktadır.
- Bu doğrultuda öğrencilere çağdaş bilgiler ışığında sunulacak olan teorik eğitimin yanı sıra sektörü daha yakından tanımalarını sağlayacak ve sektörel yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olacak uygulamalı bir eğitimin de verilmesi planlanmıştır.
İSTİHDAM OLANAKLARI
- Bölüm mezunları, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, Sayıştay, BDDK, SPK, bankalar ile diğer kamu kurumlarının ve özel sektör işletmelerinin mali ve finans bölümlerinde; muhasebe ve finansman genel koordinatörü, daire başkanı, maliyet muhasebesinden sorumlu yönetici, muhasebe uzmanı, finansal raporlama uzmanı, bütçe ve mali planlama uzmanı, iç denetçi, bağımsız denetçi, vergi danışmanı, mali analist, portföy yöneticisi, teftiş kurulu üyesi, hesap uzmanı, gelirler kontrolörü, vergi denetim elemanı olarak çalışabilirler. Ayrıca serbest muhasebeci, mali müşavir ve yeminli mali müşavir olarak bağımsız bir mesleğe de sahip olabilirler.
- Ayrıca bölüm mezunları tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının muhasebe departmanlarında muhasebeci, mali müşavir, maliyet muhasebecisi, denetçi adayı olarak çalışabilecekleri gibi (ki asıl amaçlanan budur), üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin girebileceği tüm kamu ve özel sektör sınavlarına katılma hakkına sahip olacağından istihdam yelpazesi oldukça geniş olacaktır.
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ
|
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2017>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc