Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği
GEMİ MAKİNELERİ İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ |
SAY |
Bölümün Amacı:
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, gemilerde bulunan ana sevk sistemi ve yardımcı sistemlerin işletmeciliği ile ilgili özel bir mühendislik dalıdır. Bu programda, makine mühendisliği öğretiminin ana konularını oluşturan dersler ve elektrik mühendisliği, kontrol mühendisliği, gemi inşaatı mühendisliği gibi konularda ve denizde görev yapmanın gerektireceği çeşitli bilgi ve becerileri kazandırmaya yönelik dersler okutulmaktadır.
Bölümün Olanakları:
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği dalındaki dört yıllık eğitim, lisans diploması için akademik yeterliliğin yanı sıra, 1995 tarihli Gemiadamlarının Eğitim, Belgelendirilme ve Vardiya Tutma Esasları Uluslararası Konvansiyonu ( STCW 95)’nca öngörülmekte olan Uzakyol Vardiya Mühendisi ve Başmühendisi / İkinci Mühendisi eğitim standartlarını (IMO Model Kursları 7.02 ve 7.04) birarada karşılamaktadır. T.C. Başbakanlık, Denizcilik Müsteşarlığı tarafından 24 Temmuz 2001 tarihinde 24472 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan "Gemiadamları Yönetmeliği" ve bu Yönetmeliğe bağlı olarak "Eğitim ve Sınav Yönergesi" ölçütlerine uygun eğitim verilmektedir. Dersliklerde verilen teorik bilgiler yanında, M/Y Teal’de yapılan uygulamalı eğitimler ve deniz ticaret filosu gemilerinde yapılan yoğun yaz stajları ile öğrencilerin deniz deneyimi de kazanmaları öngörülmektedir.
İş Alanları:
Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü mezunları, uzakyol seferi yapan gemilerde IV. Mühendis’ten Başmühendis’e kadar olan düzeylerde görev yapabilmekte, ayrıca denizcilikle ilgili faaliyet gösteren işletmelerde ve tersanelerde teknik sorumluluk üstlenebilmektedirler.
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc