Halkbilim

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


HALKBİLİMİ

SÖZ


       Programın Amacı
       Halkbilim programının amacı, halkın geleneklerini, dil, edebiyat, hukuk, yönetim ve sanat alanlarındaki ürünlerini incelemek, sosyokültürel ögeleri halkbilim açısından değerlendirerek yeni bileşimlere ulaşılmasını sağlama konusunda eğitim ve araştırma yapmaktır.

       Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
       Halkbilim programında, halk sanatları ve mimarisi, halkbilim müzeleri ve sorunları, halkbilimde araştırma yöntemleri ve teknikleri, görüntü ve sesle belgeleme, halkbilim ve meteoroloji gibi dersler okutulur.

       Gereken Nitelikler
       Halkbilim alanında okumak isteyen gençlerin Türk dili ve edebiyatı derslerinde başarılı, sosyal bilimlere ve bilimsel araştırmalara meraklı, yaratıcı ve iyi bir gözlemci olmaları gerekir.

       Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
       Halkbilim programın mezunları çeşitli kurumlarda ve üniversitelerde “Araştırıcı” olarak görev yaparlar. Halkbilim araştırıcısı, Türkiye'nin değişik yörelerinde yaşayan insanların örf ve adetlerini, kullandıkları deyimleri, sözcükleri, bilmece ve masalları ve diğer sanat ürünlerini derler, bunların özelliklerini inceler ve tanıtırlar.

       Çalışma Alanları
       Halkbilim programı mezunları Kültür Bakanlığına bağlı kuruluşlarda, TRT'de basın yayın kuruluşlarında görev alabilirler.


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN        TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc