Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı
KENTSEL TASARIM VE PEYZAJ MİMARLIĞI |
SAY |
Bölüm Hakkında
Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü, görsel, işlevsel, teknik, ekonomik ve ekolojik açıdan kaliteli ve sürdürülebilir kentsel mekan ihtiyacına yönelik yapısal ve doğal çevreler tasarlayabilen, disiplinler arası çalışma yetkinliğine sahip peyzaj mimarları yetiştirmektedir.
Ülkemizde yeni gelişmeye başlayan Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı meslek alanı; tasarım, planlama, mimarlık ve mühendislik gibi birçok disiplinin kesiştiği çoğul bir dile sahiptir. Bölümümüz, kentlilerin ortak kullanımına açık alanların işlevlendirilmesi ve bu yolla kent kimliğinin güçlendirilmesi, doğal, tarihi ve kültürel çevre değerlerinin korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması ilkelerini benimseyen, yaratıcı ve yeniliklere açık kentsel tasarımcı ve peyzaj mimarları yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Uygulanan eğitim programının hedefleri;
Kentsel ortamların işlevlendirilmesi ve kentlerin yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla; doğa, tasarım ve mühendislik disiplinlerinin işbirliğinden faydalanabilmeye yönelik bilgi ve becerilerin öğrencilere kazandırılması;
Küresel, ülkesel ve yerel ölçeklerde yaşanan kentsel sorunlardan haberdar, meslek alanı ile ilgili enformasyon ve teknolojileri yakından takip eden,Bilimsel ve sistematik sentez yapabilme, çok yönlü kararlar alabilme gibi yeteneklere sahip, entelektüel tasarımcı ve uygulamacılar yetiştirmektir.
Tasarım ağırlıklı olan eğitim programının ana eksenini Tasarım ve Uygulama Stüdyosu oluşturmaktadır. Stüdyo derslerinde, farklı ölçeklerdeki kentsel mekânların tasarımı bağlamında ortaya konan problemlerin çözümü, önerilen çözümlerin uygulama boyutunda içerdiği teknik detayların kavratılması sağlanmaktadır. Stüdyo dersleri, meslek alanı ile ilgili teorik ve uygulama dersleri ile desteklenmektedir.
Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı lisans programında, ortak meslek disiplinleri ile iletişimi güçlendirmek ve çift ana dal / yatay geçiş olanaklarını kolaylaştırmak üzere, ilk iki yarıyıl Mimarlık Bölümü ile ortak ders programı yürütülmektedir. Ayrıca başarılı olan öğrenciler, Erasmus programı kapsamında Avrupa’daki denk okullarda bir veya iki yarıyıl eğitim alma hakkını kazanabilmektedirler. Öğrencilerimizin meslek alanındaki gerek ulusal gerekse uluslararası gelişmeleri takip edebilmesini sağlamak amacıyla eğitim dili % 30 İngilizce olarak uygulanmaktadır.
Bölümün eğitim kadrosu farklı uzmanlık alanlarına sahip akademisyenler, tasarımcı ve uygulamacılardan oluşmaktadır. Kampüs eğitiminin yanı sıra, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığını yakından ilgilendiren konferanslar, seminerler, fuarlar, arazi gezileri ve workshoplar ile öğrencilere interaktif bir eğitim ortamı sağlanmaktadır. Özellikle ulusal ve uluslararası işbirlikleri çerçevesinde bölümümüz, yerel ve evrensel ölçekte bilgi paylaşımının altyapısını oluşturma çabası içerisindedir.
Kariyer Olanakları
Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü, görsel, işlevsel, teknik, ekonomik, ve ekolojik açıdan kaliteli ve sürdürülebilir kentsel mekan ihtiyacına yönelik yapısal ve doğal çevreler tasarlayabilen, disiplinler arası çalışma yetkinliğine sahip peyzaj mimarları yetiştirmektedir. Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Lisans programını başarıyla tamamlayan öğrencilere peyzaj mimarı ünvanı verilir. Bu ünvana sahip olan mezunlarımız kamu ve özel sektörde çeşitli pozisyonlarda çalışma fırsatı bulurlar. Bölümümüz mezunları, bina ölçeğinden, kent, bölge ve ülke ölçeğine kadar, kentsel tasarım, peyzaj tasarımı, kentsel planlama, peyzaj planlaması ve yönetimi gibi konularda gerek projelendirme gerekse uygulama safhalarında görev alma yetkisine sahiptirler.
Mezunlarımız, kamu sektöründe Belediyeler ve Valilikler, Devlet Planlama Teşkilatı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Orman Bakanlığı, İller Bankası gibi kurumların ilgili birimlerinde çalışabilirler. Özel sektörde ise mezunlarımız kendi firmalarını kurabilecekleri gibi; yatırım, inşaat ve gayrimenkul geliştirme firmalarında, planlama-mimarlık ve peyzaj bürolarında, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı bürolarında veya bitki üretimi ve yetiştiriciliği alanındaki firmalarda ücretli peyzaj mimarı olarak çalışabilmektedirler.
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc