Bilişim Sistemleri Mühendisliği

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ

SAY



       Programın Amacı:

       Bilişim Sistemleri Mühendisliği lisans programı, 21nci yüzyıla ismini vermiş olan Bilişim Çağı’na girerken bu sahadaki insan gücü eksikliğini karşılamak amacını taşımaktadır. Bilişim Sistemleri Mühendisliği programı, bilginin elde edilmesi, saklanması, iletilmesi, modellenmesi, işlenmesi, ve kullanımına ait temel ve ileri kuramlar ile bunların uygulamalarına ait mühendislik dalını kapsar. Bu nedenle, dünyadaki örnekleri gibi bu program, elektronik mühendisliği temeline dayanan güçlü bir temel bilimler ve matematik bilgisi üzerine inşa edilen sinyal ve sistem kuramı ve uygulamaları, çoklu-ortam, elektronik, iletişim ve bilgisayar alanlarına odaklanır.

       Bilişim bilimleri, bilgi/bilişim teknolojisi ve bilişim sistemlerinin temelindeki mühendislik dalı olarak ortaya çıkan Bilişim Sistemleri Mühendisliği bunların tasarlanması, analizi, modellenmesi, başarım değerlendirmesi, ve geliştirilmesi ile ilgili çalışmaları kapsar. Kuramsal temeller yanında bilginin işlenmesinde entegre sistemlerin kullanılması konularını içerir. Bilişim Sistemleri Mühendisliği progamı endüstri ve akademinin bu sahadaki yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir.

       Bilişim Sistemleri Mühendisliği programında eğitim, teknolojik olanakların kullanıldığı gelişmiş dersliklerde verilmekte ve öğrenci ile öğretim üyeleri arasında verimli bir etkileşim ortamı yaratılmaktadır. Bu teknolojik olanaklar çok iyi donatılmış laboratuvarlar, çoklu-ortam donanımlı bilgisayar laboratuvarları ve derslikleri ile Internet tabanlı ders sayfalarını içermektedir. Ders içeriklerinin öğrenciye aktarılması teknolojik olanaklar ve sınıflardaki etkileşim ile kolaylaştırılmış, ve bu nedenle öz içeriğe yoğunlaşabilme olanaklı kılınmıştır. Öğrenciler sürekli değerlendirme sistemi içerisinde değerlendirilmektedirler. Her öğrenciye danışmanlık hizmeti vermek üzere bir öğretim üyesi görevlendirilmektedir. Buna ek olarak, öğrenci-öğretim üyesi etkileşimi sınıf dışında da en üst seviyede tutulmaktadır. Her öğrenci diploma alabilmek için, dersler yanında 40 günlük bir yaz stajını da tamamlamak zorundadır. Bu nedenle, öğrenciler endüstriyel iş deneyimi kazanmakta ve bir çoğu daha sonra bu firmalarda iş bulabilmektedirler. Ayrıca, her öğrencinin bir Mezuniyet Projesi tamamlaması gerekmektedir. Bu proje sayesinde grup çalışması özendirilmekte ve mühendislik tasarım ve uygulama becerileri geliştirilmektedir.


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN       TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc