Uzay Mühendisliği
UZAY MÜHENDİSLİĞİ |
SAY |
Programın Amacı
Uzay Mühendisliği, dünya çevresindeki hava-uzaydan ekonomik, bilimsel ve teknolojik amaçlı hizmet ve ürün sağlamayı maçlayan bir mühendislik dalıdır. Uzay mühendisleri sivil ve askeri kuruluşlarda, dünya çevresinde yörüngeye konacak insanlı ve insansız hava-uzay araçlarını ve bunları yörüngeye koyacak roketleri tasarlayan ve inşa eden, görev ve yol planlarını esaplayan, sürekli kontrol ederek, görevlerini yerine yetirmelerini sağlayan mühendislerdir. Ayrıca, hava-uzay araçlarında yapılacak bilimsel ve teknolojik amaçlı deneylerin gerçekleştirilmesinde de görev alırlar
Bölümün misyonu ulusal ve uluslar arası düzeyde endüstri ve araştırma kurumlarında üretim, uygulama ve Ar-Ge çalışmalarında başarı ile görev alabilecek, yaratıcı düşünce yapısına sahip ve kendini geliştirmeye yönelik öğrenme yetisini kazanmış, sosyal nitelikleri kuvvetli, çevreye duyarlı ve çağdaş mezunlar vermek, ulusal ve uluslararası düzeyde bilgi üretimini sağlayacak bilimsel ve uygulamalı araştırmalar yapmak, bunları yayınlamak ve kullanıma sokmaktır.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Uzay mühendisliği programında, uzay mühendisliğine giriş, matematik, diferansiyel denklem, elektronik elemanlar ve devreler, uzay çevresi, doğrusal cebir, statik, termodinamik, mukavemet, yörünge mekaniği, bilgisayar destekli çizim gibi, fizik ve astronomi konuları ile ilgili dersler okutulmaktadır.
Gereken Nitelikler
Uzay bilimleri ve teknolojisi programında başarılı olmak için, üstün bir akademik yeteneğe sahip olmak, fizik ve astronomi konularına ve bilimsel araştırmalara ciddi bir ilgi duymak gereklidir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Uzay mühendisliği programını bitirenlere "Uzay Mühendisi" unvanı verilmektedir.Uzay mühendisleri hava ve uzay araçlarının tasarımı ve yapımı, bunların uzaya gönderilmesi, araçların yerden izlenmesi, araçlarla haberleşme vb. işleri yaparlar.
İş Olanakları
Uzay Mühendisliği mezunları ağırlıklı olarak yerli-yabancı hava-uzay konuları ile ilgili tüm firma ve araştırma kurumlarında ve bilişim sektöründe çalışmaktadır. Bunlardan bazıları:
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc