Film Tasarımı

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


FİLM TASARIMI

SÖZ


       Film Tasarımı Bölümü ağırlıklı olarak uygulamalı bir prodüksiyon programı olup, her bir film öğrencisine kendi filmlerini çekme imkanı sağlamaktadır. Her bir film ögrencimiz, yönetmenlik, görüntü yönetmenliği, yazarlık, yapımcılık, kurgu, ses, sanat yönetmenliği alanlarında deneyim sahibi olarak mezun olurlar. Öğrencilerimizin film yapımının çeşitli alanlarından biri veya birkaçı üzerinde yoğunlaşarak tez filmlerini tamamlamaları konusunda danışmanlık desteği sağlanır.


       Film Tasarımı Bölümü; genel kültürü, vizyonu, teorik ve pratik yeterliliği ile fark yaratacak profesyonelleri sinema sektörüne kazandırmayı amaçlamaktadır. İpek Üniversitesi’nin Sanat ve Sosyal Bilimler Üniversitesi olması, Film Tasarımı Bölümü öğrencilerimize önemli ayrıcalıklar getirmektedir. Öğrencilerimiz bir taraftan disiplinlerarası bir yaklaşımla sosyal bilimler ve diğer sanat alanlarından beslenirken, diğer taraftan büyük bir film platosu olarak tasarlanmış kampüste hem içerik hem de biçimsel olarak güçlü filmler üretebileceklerdir.


       Sinema; bir eğlence ve kitle iletişim aracı olduğu kadar, çağımızın egemen sanatsal anlatısıdır. Sinema endüstrisindeki gelişmeler ise her geçen gün artan bir hızda devam etmektedir. İpek Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü, artık dijitalin çağına tanıklık ettiğimiz sinemadaki gelişmeleri günbegün takip ederek film ögrencilerimize aktaran dinamik bir yapıya sahiptir. Tüm teknik imkanların yanı sıra, bölümümüz, en değerli unsurun hikaye olduğunu düşünmektedir. Film yapımında hikaye herşeyden önce gelir, Film Tasarımı Bölümü aslında görsel hikaye anlatıcıları yetiştirir.


       Kendi hikayelerinizi anlatabileceğiniz yolculuğunuzun profesyonel yeri  Film Tasarımı Bölümü’ne, geleceğin sinemacılarını bekliyoruz.



BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN        TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2020>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc