Fransız Dili Ve Edebiyatı
FRANSIZ DİLİ VE EDEBİYATI |
DİL |
Programın Amacı
Fransız dili ve edebiyatı programının amacı, Fransız dili, Fransız edebiyatı tarihi, önemli Fransız yazarlarının eserleri ve Fransız edebiyat akımları konusunda eğitim yapmaktır.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Fransız dili ve edebiyatı programında Fransızca’nın yapısı, gramer özellikleri, kelimelerin kökeni ve diğer dillerle ilişkileri ile Fransız edebiyatı ürünlerinin üslup ve tema özellikleri konusunda dersler verilir.
Gereken Nitelikler
Fransız dili ve edebiyatı programında başarılı olabilmek için genel akademik yeteneğin yanı sıra sözel yeteneğe, güçlü bir belleğe sahip ve yabancı dil öğrenmeye hevesli ve edebiyata ilgili olmak gereklidir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Fransız dili ve edebiyatı programından mezun olanlara “Filolog” unvanı verilmektedir. Ancak mezunlar farklı unvanlarla çalışmaktadırlar.
Fransız dili ve edebiyatı mezunlarının görevleri unvanlarına göre değişiklik gösterir.
Mezunları genellikle çeşitli kurumlarda mütercim/ tercüman olarak görev yaparlar. (Bu konuda ayrıntılı bilgi için Mütercim -Tercümanlık programına bakınız ) .
Bir bölümü de her kademedeki eğitim kurumlarında öğretmenlik yapmaktadırlar. Turizm alanında rehber olarak çalışanlar da vardır. Turist rehberinin görevleri için ise Turist Rehberliği programına bakılabilir.
Çalışma Alanları
Fransız dili ve edebiyatı programını bitirenler orta dereceli okullarda yabancı dil öğretmeni veya yükseköğretim kurumlarında okutman olarak görev alabilmektedirler. Ayrıca bu programından mezun olanlar TRT Kurumu’nda, Dışişleri Bakanlığı’nda, elçiliklerde, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında, turizm acentelerinde ve ticaret şirketlerinde mütercim-tercüman olarak çalışabilirler. Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans eğitimini tamamlamış olanlar orta dereceli okullara yabancı dil öğretmeni olarak atanabilirler. Fransızca bilmek ülkemizde geçmişte olduğu kadar önemli bir beceri sayılmadığından mezunların iş bulma olasılığı oldukça azdır
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc