Elektronik Mühendisliği
ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ |
SAY |
Programın Amacı
Elektronik mühendisliği programının amacı zayıf (elektronik) akımlarla çalışan alet ve sistemlerin yapımı, geliştirilmesi, elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve sistemin bakımıyla ilgili konularda eğitim yapmaktır.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Bu programda matematik ve fizik temel bilim dalları tabanı üzerinde elektronik, elektromanyetik dalga teorisi gibi haberleşme sistemlerine ilişkin dersler kuramsal ve uygulamalı olarak okutulmaktadır. Yaz aylarında staj yaptırılır.
Gereken Nitelikler
Elektronik alanında çalışmak isteyenlerin üstün akademik yeteneğe sahip, matematik, fizik, kimya ve ekonomiye ilgili ve bu konularda başarılı , dikkatli ve yaratıcı kimseler olmaları gereklidir.
Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Elektronik mühendisliği programını bitirenlere “Elektronik Mühendisi” unvanı verilir.Elektronik mühendisi radar, radyo, televizyon, bilgisayar gibi, zayıf akımla çalışan alet ve cihazların tasarımı, üretimi, kullanımı ve geliştirilmesi ile ilgili işlerin yürütülmesini sağlar.
Çalışma Alanları
Elektronik mühendislerinin büyük bir kısmı PTT, TRT, Türk Telekom, THY gibi kamu kuruluşlarında, bir kısmı özel sektörde ya da serbest çalışmaktadırlar. Ülkemizin elektronik mühendislerine gereksinmesi vardır.Elektronik mühendisleri, meslek liselerinde telekomünikasyon , endüstriyel elektronik, tıp elektroniği gibi elektronik ile ilgili derslere öğretmen olarak atanabilirler. Yalnız bunun için öğretmenlik meslek bilgisi kazandıran ek bir eğitim görmüş olmaları gerekir.
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc