Moleküler Biyoloji ve Genetik

ANA SAYFA

LİSANS PROGRAMLARI VE PUAN TÜRLERİ


MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK

SAY


       Programın Amacı
       Moleküler biyoloji ve genetik programının amacı, genetik ve biyoteknoloji alanında eğitim yapmaktır.

       Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
       Moleküler biyoloji ve genetik programında biyoloji, kimya, matematik, ve bilgisayardan başka elektrik ve manyetizma, mikrobiyoloji, fizyoloji, gen moleküler biyolojisi gen mühendisliği uygulamaları gibi dersler okutulmakta, staj ve bitirme projesi yaptırılmaktadır.

       Gereken Nitelikler
       Moleküler biyoloji ve genetik programına girmek isteyen bir kimsenin fen derslerinde başarılı olması gerekmektedir. Bu alanında çalışacak kimse, meraklı, gözlemci, sabırlı bir araştırmacı olmalıdır. Bu alanda çalışma bazen yıllarca sürecek araştırmaları gerektirir. Onun için, bu alana girmek isteyen bir kimsenin, her şeyden önce, doğayı sevmesi, canlılarla uğraşmaktan hoşlanması ve bilimsel çalışmalardan doyum sağlayan bir kimse olması beklenir.

       Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
       Moleküler biyoloji ve genetik programını bitirenlere “Biyolog” unvanı verilmektedir.
Moleküler biyologlar hastanelerde, sağlık koruma enstitülerinde, ıslah merkezlerinde, ilaç endüstrisinde görev alırlar ve laboratuarlarda özellikle hücrelerin incelenmesi, genetik yapısının özümlenmesi ve iyileştirilmesi konusunda çalışmalar yaparlar.

       Çalışma Alanları
       Moleküler biyologlar üniversitelerin, fen, tıp, ziraat, eczacılık ve veterinerlik fakültelerinde akademisyen olabilirler, TÜBİTAK gibi resmi kurumlarda ve ilaç endüstrisinde araştırmacı, çeşitli sağlık kuruluşlarının laboratuarlarında yönetici olarak görev alabilirler. Bu bölümün esas amacı, uluslararası düzeyde bilim adamı yetiştirmek olup öğrencilerini bu amacı gerçekleştirecek bireyler olarak yetiştirmeye çalışmaktadır.


BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN         TIKLAYINIZ

Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2024>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>

This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc