Mekatronik Mühendisliği (M.T.O.K.)
MEKATRONİK SİSTEMLER MÜHENDİSLİĞİ |
SAY |
Mekatronik Sistemler Mühendisliği; gelişen teknolojinin ve değişen endüstriyel ihtiyaçların sonucunda Makina, Elektronik ve Bilgisayar dallarının karşılıklı etkileşimlerinden hareketle kurulmuş uygulamaya dönük, çok disiplinli yeni bir mühendislik dalıdır.
Mekatronik Sistemler Mühendisliği’nin çok disiplinli ve endüstriyel uygulamalara ağırlık veren yapısı; mezunlarının farklı teknolojik ve yönetsel konularda bilgi ve tecrübe sahibi mühendisler olarak yetişmelerine ve bu sayede otomotiv, havacılık, malzeme, üretim, otomasyon, enerji, tüketici elektroniği, savunma sistemleri ve tıp elektroniği gibi gibi çok farklı sektörlerde araştırmadan proje yönetimine kadar geniş bir spektrumda kariyer olanaklarına sahip olmalarına imkan vermektedir.
Mekatronik Sistemler Mühendisliği programı, Türkiye’de eğitim veren diğer mekatronik mühendisliği programlarından farklı olarak güçlü laboratuar altyapısı ile teorik ve uygulamalı eğitimi ideal bir biçimde harmanlayan ve bunu güçlü sanayi bağları sayesinde verimli stajlar aracılığıya destekleyen bir eğitim felsefesiyle hayata geçirilmiştir. Bu sayede öğrenciler, mezun olduklarında sadece sağlam bir teorik ve pratik bilgi ve tecrübeye sahip olmakla kalmayıp mezuniyet öncesinde tamamlayacakları stajları sayesinde iş dünyası ile henüz mezun olmadan tanışma imkanı bulacaklardır.
Mekatronik Sistemler Mühendisliği programı, teknoloji ve sanayinin değişen ve gelişen ihtiyaçlarına uygun olarak Y-Modeli bir eğitim sistemi esas alarak oluşturulmuştur. Buna göre öğrenciler, 4 yıllık eğitimin ilk 2 yılını kapasayan ilk yarısında makina, elektronik, ve bilgisayar ve kontrol mühendisliğinin temel konularında ortak dersler alacaklardır. Programın 3. ve 4. yılını kapsayan ikinci yarısında ise öğrenciler, kendi ilgi alanları ve yetkinlikleri doğrultusunda Makina ve Elektronik ağırlıklı iki farklı branştan birini seçerek eğitimlerine devam edeceklerdir. Böylelikle mezun olan öğrenciler makina, elektronik ve bilgisayar mühendisliğinin temellerine hakim olacak, seçtikleri branşta daha derinlikli ve uygulamaya dönük bir eğitim alma imkanına sahip olacaklardır.
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2020>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc