Turizm ve Otelcilik (Fakülte)
TURİZM ve OTELCİLİK |
EA |
AMAÇ
Dünyada ve ülkemizde gözlenen gelişmeler 21. yüzyılın öncü sektörlerinden birinin de turizm olacağını göstermektedir. Turizm sektörü, öncelikle otelcilik, yiyecek-içecek ile seyahat alt sektörlerinden oluşmakta ve turizm sektöründe istihdam edilen işgücünün büyük bir çoğunluğu otelcilik alt sektöründe çalışmaktadır. Otel işletmelerinin, tüketici odaklı hizmet sunumları ve hizmet sunum kalitelerini her geçen gün daha da artırmaya yönelik çabalar sergilemeleri, nitelikli insan gücü istihdam etmelerini de zorunlu hale getirmektedir. Dolayısıyla, turizm ve otelcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu bilgi ve deneyime sahip nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi ve sektöre kazandırılması, Turizm ve Otelcilik Bölümü’nün temel amacıdır.
EĞİTİM KAPSAMI
Turizm ve Otelcilik Bölümü, 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir. Bölümde öğrencilere matematik, ekonomi, işletmecilik ile ilgili temel konular ve turizm derslerinin yanında, Otel İşletmeciliği, Önbüro Hizmetleri, Kat Hizmetleri Yönetimi, Yiyecek-İçecek Üretimi ve Servisi, Muhasebe ve Otel İşletmelerinde Maliyet Kontrolü ile ilgili dersler kuramsal ve uygulamalı olarak verilmektedir.Öğrenciler, 4 yıllık eğitimleri süresince, yurt içi ya da dışı 5 yıldızlı otel veya benzer niteliğe sahip konaklama işletmelerinde 50 işgünü Yaz Stajı ve en az 400 saat süreli İşbaşında Eğitim yapmaktadırlar. Eğitim dili Türkçe’dir. Ancak öğrencilere 4 yılık eğitimleri süresince mesleki yabancı dil dersleri ile bazı bölüm dersleri İngilizce verilmektedir. Ayrıca öğrencilere seçmeli olarak, örneğin; Almanca, İspanyolca, Japonca, Rusça ve Arapça gibi, ikinci bir dil öğrenme olanağı da sağlanmaktadır.
ÇALIŞMA ALANLARI
Turizm ve Otelcilik Bölümü’nü bitiren ve 4 yıllık lisans diplomasını alan öğrenciler, öncelikle otel işletmelerinin olmak üzere, tüm diğer konaklama işletmelerinin (tatil köyü, apart otel, golf resort otel, vb.), yiyecek-işletmelerinin, kulüp ve dinlence merkezlerinin ön büro, kat hizmetleri, yiyecek-içecek, muhasebe, satın alma, pazarlama ve halkla ilişkiler gibi birimlerinde görev alabilir veya kendileri benzer türde işletmeler kurarak girişimci olabilirler.
BÖLÜMÜN BULUNDUĞU ÜNİVERSİTELER VE BÖLÜM NETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ |
Copyright Adana Kız Lisesi Rehberlik Servisi© <2020>, <Ahmet Hilmi İMAMOGLU>
This help file has been generated by the freeware version of HelpNDoc